"vägen till en sockerfri vardag"

Idag är det en vecka sedan jag bröjade med ett experiment vi gör i skolan på naturkunskapen. Jag ska under 4 veckor dra ner på socker i olika former, t.ex saft, läsk och juice samt godis, choklad och andra sötsaker för att se om jag känner någon förändring i kroppen. Förhoppningsvis känner jag mindre sötsug i fortsättningen och vill inte äta eller dricka söta saker. 
 
Mitt mål är att hitta "vägen till en sockerfri vardag" men just nu är jag sjukt sugen på sötsaker och det har bara gått en vecka sedan jag förbjöd mig själv att äta/dricka sockersaker. 
 
Jag gör mitt bästa och försöker ersätta godis och annat mumsigt med frukt och bär samt grönsaker och tuggummi. Nötter är också bra att ersätta med förutom att det är sjukt torrt så man blir galet törstig... aja nu ska jag leta upp några riktigt smarriga fruktsallader som jag kan slänga ihop i veckan! 
 
 
 
 
1 Frida:

skriven

Det kan vara så himla svårt att dra ned på socker om man är van att ha tillgång till det (nästan) hela tiden, men efter en vecka eller två brukar det gå lättare. Till slut blir man knappt sugen på godis alls. Jag tycker det blir så mycket bättre om man har bra mellanmål tillgängliga hela tiden, så att det alltid finns något att äta om man känner det där suget. :)

Svar: Ja jag försöker verkligen att äta små mellanmål lite då och då när jag känner mig sugen på något. Tack för tipset ändå! :)
Charlotte Carlberg

Kommentera här: